Home / MẪU THIẾT KẾ NHÀ PHỐ ĐẸP / Chi phí xây nhà 2 tầng 80m2 hiện nay sẽ được tính như thế nào?

Chi phí xây nhà 2 tầng 80m2 hiện nay sẽ được tính như thế nào?

Cuối năm và đầu năm là thời điểm mà công ty xây dựng chúng tôi nhận được nhiều câu hỏi của chủ đầu tư về chi phí xây nhà nhất. Vì đây là 2 thời điểm vàng cho việc xây nhà đẹp. Những câu hỏi chúng tôi nhận được nhiều nhất như chi phí xây nhà 2 tầng 80m2 sẽ là bao nhiêu tiền? Nếu có 1 tỷ tôi có thể xây nhà 2 tầng 80m2 được không? Trong phạm vi bài viết này, chúng tôi sẽ cùng các bạn tìm hiểu các yếu tố ảnh hưởng đến chi phí xây nhà 2 tầng cũng như cách tính chi phí xây nhà chính xác nhất hiện nay.

Để biết chính xác chi phí xây nhà 2 tầng 80m2 là bao nhiêu thì bạn cần nắm được những yếu tố đang ảnh hưởng đến chi phí xây nhà 2 tầng hiện nay như sau.

Những yếu tố chính tác động đến chi phí xây nhà 2 tầng 80m2

chi phí xây nhà 2 tầng 80m2

Chi phí xây nhà 2 tầng 80m2 sẽ là bao nhiêu tiền?

Thứ nhất: Mẫu thiết kế kiến ​​trúc nhà 2 tầng 80m2

Tùy theo phong cách thiết kế kiến trúc hiện đại, Cổ điển hay Cổ điển, biệt thự, nhà kiểu Pháp… mà chúng ta có thể lường trước được mức phí đầu tư ban đầu. Nếu gia đình bạn lựa chọn những mẫu nhà 2 tầng hiện đại đơn giản thì mức chi phí đầu tư có thể dao động từ 800 triệu đến hơn 1 tỷ đồng; thấp hơn so với những gia đình lựa chọn những mẫu nhà 2 tầng tân cổ điển, nhà 2 tầng kiểu pháp, biệt thự 2 tầng với chi phí đầu tư từ 1,8 tỷ đến hơn 3 tỷ

Thứ hai: vị trí xây dựng mẫu nhà 2 tầng 80m2

Nếu vị trí của lô đất 80m2, 2 tầng của bạn là ở nông thôn thì thiết kế nhà của bạn sẽ có chi phí đầu tư thấp hơn so với một thiết kế nhà 2 tầng giống hệt nhau ở thành phố. Người ta giải thích rằng do mức sống ở phố luôn cao hơn; nên mọi chi phí đầu tư đều cao hơn ở nông thôn. Hay kể cả ở mặt phố, nếu mẫu nhà 2 tầng của bạn được xây dựng trên mặt đường lớn sẽ tiết kiệm chi phí vận chuyển hơn so với những mẫu nhà 2 tầng sâu trong ngõ, từ đó dẫn đến tổng chi phí xây dựng. Nhà 2 tầng 80m2 sẽ cao hơn nhà thuận tiện giao thông.

Thứ ba: chất lượng nguyên vật tư sử dụng cho việc thi công mẫu nhà 2 tầng 80m2

Thị trường có rất nhiều công ty cung cấp vật liệu xây dựng với nhiều mức giá và chất lượng khác nhau. Thấp có, cao có, trung bình có, tùy vào điều kiện tài chính và nhu cầu thực tế để bạn có thể lựa chọn gói thiết kế nhà phù hợp. Tuy nhiên, dù chọn gói vật tư nào thì bạn cũng luôn phải nhớ rằng, chất lượng công trình là trên hết, kết cấu có bền vững thì ngôi nhà mới bền lâu cùng thời gian.

Thứ tư: đơn giá xây dựng thời điểm thi công mẫu nhà 2 tầng 80m2

Khí hậu nước ta chia thành 4 mùa ngoài Bắc là Xuân – Hạ – Thu – Đông còn hai mùa trong Nam là mùa mưa và mùa khô. Việc xây dựng cũng được phân chia theo mùa vụ, thời vụ xây dựng chính bắt đầu từ 3 tháng cuối năm nay; kéo dài đến hết 3 tháng đầu năm sau tính theo âm lịch.

Nếu bạn xây nhà vào thời điểm này được gọi là chính vụ, vì thời tiết khá thuận lợi là mùa khô, lượng mưa ít nên không ảnh hưởng đến tiến độ công trình. Nếu bạn xây dựng ngoài 6 tháng này gọi là trái mùa, nắng mưa nhiều sẽ làm chậm tiến độ xây dựng, kết cấu có thể không đảm bảo do ảnh hưởng của thời tiết; tốn kém chi phí ban đầu. Các khoản đầu tư có thể bị mất cân đối do nhiều chi phí phát sinh bất ngờ.

Chi phí xây nhà 2 tầng 80m2 hiện nay sẽ được tính như thế nào?

Xây nhà đúng mùa là một lợi thế; nhưng do cầu nhiều hơn cung vào mùa xây dựng, kéo theo giá vật tư; nhân công tăng nên sẽ ảnh hưởng đến đơn giá xây dựng của các công ty từ đó dẫn đến chi phí của bạn khi xây nhà 2 tầng 80m2 cũng sẽ tăng lên.

Thông thường các công ty xây dựng sẽ đưa ra 2 đơn giá cho bạn lựa chọn đó là đơn giá chỉ bao gồm nhân công chưa vật tư và đơn giá thi công trọn gói; chủ đầu tư lo từ a-z và bạn không phải lo lắng về bất cứ điều gì. Hiện nay, theo xu hướng chung, chủ nhà thường chọn gói chìa khóa trao tay; giao mọi việc cho chủ thầu, mình chỉ thực hiện quyền giám sát thi công.

Cách tính chi phí xây nhà 2 tầng 80m2 chuẩn nhất hiện nay

Để tính toán chi phí xây nhà 2 tầng 80m2 hiện nay; bạn cần tính toán trước các yếu tố sau:

– Thứ nhất: mẫu thiết kế nhà 2 tầng

– Thứ hai: Diện tích xây dựng

– Thứ ba: Đã chọn gói thầu xây dựng

Ví dụ cụ thể về cách tính chi phí xây nhà 2 tầng 80m2 như sau:

Chúng tôi giả định màu sắc của ngôi nhà 2 tầng sẽ thi công như sau:

+ Mẫu thiết kế kiến trúc: nhà 2 tầng nông thôn mái bằng.

+ Diện tích xây dựng: 80m2 / sàn x 2 = 160

+ Gói lựa chọn là gói chìa khóa trao tay; chất lượng vật tư trung bình khá, đơn giá vật tư 4.500.000đ / m2.

Vậy nên  tổng chi phí xây nhà 2 tầng 80m2 sẽ là:

= 160 x 4.500.000 = 720.000.000 đồng

chi phí xây nhà 2 tầng 80m2

Gợi ý cách tính chi phí xây nhà 2 tầng 80m2

Chi phí đầu tư này là chi phí đầu tư để hoàn thiện tường; hệ thống ống nước, điện, thiết bị vệ sinh cơ bản, gạch lát nền (không phải đá); cầu thang, ban công. Chưa bao gồm hệ thống, chưa bao gồm hoàn thiện nội thất. Không bao gồm thiết kế và xây dựng hàng rào, cũng như trang trí hệ thống cảnh quan ngoài trời.

Nếu mẫu nhà 2 tầng mái thái thì sẽ điều chỉnh lại đơn giá; đơn giá nhân hệ số, hệ số này xác định theo đơn giá của từng công ty; vì các mẫu nhà mái thái sẽ được yêu cầu kỹ lưỡng . kỹ thuật thi công, thời gian, vật liệu đầu tư cao hơn các mẫu nhà khác.

Những lưu ý quan trọng để có chi phí xây dựng nhà 2 tầng 80m2 tiết kiệm với chất lượng công trình tốt nhất

1. Thuê những đơn vị thiết kế và thi công uy tín.

Nếu may mắn được làm việc với đơn vị thi công chuyên nghiệp; bạn chỉ cần đưa ra yêu cầu và mong muốn; họ sẽ giúp bạn thực hiện mọi ước mơ của mình. Bạn nên thuê đơn vị thiết kế và thi công nhà để có quy trình làm việc thống nhất đảm bảo thiết kế kiến trúc và kết cấu xây dựng phù hợp. Chỉ với sự tính toán của đội ngũ nhân viên chuyên nghiệp; dự toán mẫu nhà của bạn sẽ chính xác và hạn chế chi phí phát sinh.

chi-phi-xay-nha-2-tang-80m2

Muốn có chi phí xây dựng hợp lý bạn cần có sự chuẩn bị tốt nhất

2. Tuyệt đối không thiết kế nhà theo sở thích xa với ngân sách.

Bạn có tin rằng nếu có trong tay 800 triệu; nếu khéo léo bạn vẫn có thể sở hữu một ngôi nhà như ý; còn nếu không tính toán thì có lẽ bạn chỉ thiết kế được 1 móng? Tất nhiên nó có thể xảy ra. Ví dụ bạn muốn xây nhà 2 tầng hiện đại trên đất thổ cư hiện đại đơn giản thì kiến ​​trúc sư có thể giúp bạn thiết kế mẫu nhà này với kinh phí dao động từ 700 triệu đến hơn 1 tỷ. .

Nếu bạn muốn thiết kế biệt thự 2 tầng kiểu pháp 80m2 thì mẫu nhà dưới ao. Phương án thiết kế móng nhà của bạn phải là móng cọc mới đảm bảo kết cấu chịu lực; khi đó chi phí đầu tư mẫu nhà đã chiếm rất nhiều kinh phí đầu tư. Với 800 triệu, để sở hữu một ngôi nhà 2 tầng kiểu pháp là rất khó.

3. Thiết kế các phòng chức năng sử dụng theo nhu cầu và số lượng thành viên.

Công năng sử dụng phòng ốc càng nhiều thì vật liệu xây dựng càng cao; không nên thiết kế mẫu nhà có số phòng ngoài nhu cầu sử dụng gây lãng phí đầu tư

4. Hạn chế các vật liệu và chi tiết trang trí đắt tiền.

Với thiết kế mặt tiền bạn có thể sử dụng đá tự nhiên; thậm chí là hệ thống cầu kỳ tuy nhiên  càng đẹp và cầu kỳ thì chi phí đầu tư càng cao.

Hy vọng với những gì chúng tôi vừa chia sẻ trên đây; bạn đọc cũng như quý khách hàng đã có thêm những lưu ý quan trọng cho phương án thiết kế nhà cũng như cách tính toán chi phí xây nhà 2 tầng 80m2 của mình trong tương lai.

Lời kết

Quý khách có nhu cầu tư vấn mẫu thiết kế nhà phố đẹp. Quý khách liên hệ với chúng tôi thông qua số hotline: 0903221369/0981221369 hoặc gửi câu hỏi vào địa chỉ email: cskh.kientaoviet@gmail.com ngay trong hôm nay. Kiến Tạo Việt – Rất hân hạnh được phục vụ quý khách!!!

Comments

Comments

Công trình tương tự có thể bạn quan tâm :

Kiến trúc mái thái tạo nên sự trang nhã cho tổng thể mặt tiền của công trình

Lý do vì sao nhà mái thái lại được nhiều chủ đầu tư săn đón

Xu hướng xây nhà mái thái đang được rất nhiều chủ đầu tư săn đón, ...

73 comments

 1. After exploring a handful of the blog articles on your site, I
  truly appreciate your technique of blogging. I bookmarked it to my bookmark webpage list and will be checking back in the near future.
  Please visit my website as well and tell me how you feel.
  0mniartist asmr

 2. We absolutely love your blog and find almost all of your post’s to be
  precisely what I’m looking for. Do you offer guest writers to write content available for you?
  I wouldn’t mind producing a post or elaborating on a lot of the
  subjects you write regarding here. Again, awesome web site!
  0mniartist asmr

 3. This information is invaluable. When can I
  find out more? 0mniartist asmr

 4. Hmm is anyone else encountering problems with the images
  on this blog loading? I’m trying to figure out
  if its a problem on my end or if it’s the blog.

  Any responses would be greatly appreciated.

 5. Thank you for sharing superb informations. Your site is very cool. I am impressed by the details that you have on this website. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles. You, my pal, ROCK! I found simply the information I already searched all over the place and simply could not come across. What a perfect web-site.

 6. Hello, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just curious if you get
  a lot of spam responses? If so how do you protect against it,
  any plugin or anything you can suggest? I get so much lately it’s driving me crazy so any assistance is very much appreciated.

 7. Today, while I was at work, my sister stole my iPad and tested to see if it can survive a 40 foot drop, just so
  she can be a youtube sensation. My apple ipad is now destroyed and she
  has 83 views. I know this is totally off topic but I had to share it with someone!

 8. Why people still use to read news papers when in this technological globe everything is accessible on web?

 9. Useful info. Fortunate me I found your web site accidentally, and I’m stunned why this accident didn’t came about in advance!
  I bookmarked it.

 10. Greetings, I believe your web site might be having browser compatibility problems.
  When I look at your site in Safari, it looks fine but when opening
  in Internet Explorer, it has some overlapping issues.

  I simply wanted to give you a quick heads up!

  Other than that, excellent site!

 11. First of all I would like to say great blog! I had a quick question that I’d like to ask if you don’t
  mind. I was curious to find out how you center yourself and clear your thoughts before writing.
  I’ve had trouble clearing my thoughts in getting my ideas out there.
  I do take pleasure in writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes
  are generally lost simply just trying to figure out how to begin. Any ideas or hints?
  Thank you!

 12. I wanted to thank you for this good read!! I certainly enjoyed every bit of it.
  I have you bookmarked to check out new stuff you post…

 13. Great article. I’m facing many of these issues as
  well..

 14. Hi! I just would like to offer you a huge thumbs
  up for your great information you have right here on this post.
  I am coming back to your blog for more soon.

 15. Right here is the right site for everyone who wants to find
  out about this topic. You understand so much its almost hard to argue with you (not that I personally would want to…HaHa).

  You certainly put a brand new spin on a topic that’s been written about for decades.
  Great stuff, just wonderful!

 16. Hello there, I discovered your website by way of Google at the same time
  as searching for a related matter, your website came up,
  it looks good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

  Hi there, just turned into aware of your blog through Google, and found that it’s truly informative.

  I am going to watch out for brussels. I will be grateful
  when you proceed this in future. Many people will probably be benefited out of your writing.
  Cheers!

 17. You really make it seem so easy along with your presentation but I
  find this topic to be actually something that I feel I would by no means understand.
  It kind of feels too complex and very vast for me.
  I’m having a look forward for your next submit, I will try
  to get the hold of it!

 18. I’m truly enjoying the design and layout of your website.
  It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to
  come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme?
  Fantastic work!

 19. What’s up, of course this piece of writing is actually nice and I have learned lot of things from it about blogging.
  thanks.

 20. Thanks for one’s marvelous posting! I genuinely enjoyed reading it, you will be a great author.I will make sure to bookmark your blog and may come back someday.

  I want to encourage you to ultimately continue your great work, have
  a nice day!

 21. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets
  I could add to my blog that automatically tweet my newest
  twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some
  time and was hoping maybe you would have some experience with something
  like this. Please let me know if you run into anything.
  I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 22. I enjoy what you guys are usually up too. This type of
  clever work and reporting! Keep up the excellent
  works guys I’ve added you guys to blogroll.

 23. It’s really a nice and helpful piece of info.

  I am glad that you simply shared this useful info with us.
  Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.

 24. That is really interesting, You’re an excessively skilled blogger.
  I’ve joined your feed and sit up for in the hunt for extra of your excellent post.
  Additionally, I’ve shared your site in my social networks

 25. Hurrah! In the end I got a webpage from where I can truly get useful information regarding my study and knowledge.

 26. Can I just say what a comfort to find someone that really
  knows what they are discussing on the web. You certainly realize how to bring a problem to light and make it important.

  A lot more people need to check this out and understand this side
  of your story. I was surprised you’re not more popular given that you most certainly possess the gift.

 27. Hmm it seems like your blog ate my first comment (it was super long) so I
  guess I’ll just sum it up what I wrote and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
  I too am an aspiring blog blogger but I’m still new to the whole thing.
  Do you have any suggestions for first-time blog writers? I’d
  certainly appreciate it.

 28. hi!,I like your writing so so much! share
  we be in contact extra approximately your article on AOL?
  I require an expert in this house to solve my problem.
  May be that is you! Looking ahead to look you.

 29. Good way of telling, and pleasant paragraph to obtain data
  regarding my presentation focus, which i am going to present in university.

 30. With havin so much content and articles do you ever run into any issues of plagorism or copyright infringement?

  My website has a lot of completely unique content I’ve either written myself
  or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over
  the internet without my agreement. Do you know any techniques to help prevent
  content from being ripped off? I’d definitely appreciate it.

 31. I always emailed this web site post page to all my associates, for the reason that if like
  to read it then my friends will too.

 32. I really like it when individuals come together and share thoughts.
  Great blog, stick with it!

 33. Hey there, You have done a great job. I will definitely digg it and personally suggest to my friends.
  I’m confident they will be benefited from this web site.

 34. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added”
  checkbox and now each time a comment is added I get several e-mails with the same comment.
  Is there any way you can remove people from that service?
  Appreciate it!

 35. A fascinating discussion is definitely worth comment.

  I do think that you need to write more on this topic, it may not be a taboo matter but typically people don’t
  discuss these subjects. To the next! Kind regards!!

 36. Usually I do not read post on blogs, but I wish to say that this
  write-up very forced me to check out and do so! Your writing taste has been surprised me.
  Thanks, very nice article.

 37. Greetings, I think your web site could possibly be having browser compatibility issues.
  Whenever I look at your site in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it’s
  got some overlapping issues. I simply wanted to give you a quick heads up!
  Besides that, wonderful site!

 38. Everything composed made a ton of sense. However, think about this, suppose you were to create a awesome headline?

  I am not saying your content isn’t solid, but what if you added a title
  to maybe get people’s attention? I mean Chi phí xây nhà
  2 tầng 80m2 hiện nay sẽ được tính như thế
  nào? – MẪU THIẾT KẾ NHÀ ĐẸP MỚI is
  kinda boring. You might glance at Yahoo’s home page
  and watch how they write post titles to grab people interested.

  You might add a related video or a related picture or two to get readers excited about what you’ve written. Just my opinion, it
  would bring your blog a little livelier.

 39. For most up-to-date information you have to pay a quick visit world wide
  web and on web I found this web site as a most
  excellent site for latest updates.

 40. Attractive section of content. I just stumbled upon your blog and
  in accession capital to assert that I get in fact enjoyed account your blog
  posts. Anyway I’ll be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently fast.

 41. It’s awesome to visit this web site and reading the views of all mates on the topic of this
  piece of writing, while I am also keen of getting familiarity.

 42. Howdy I am so grateful I found your webpage, I really found you by error, while I was
  researching on Aol for something else, Anyways I am here now
  and would just like to say many thanks for a marvelous post and a all
  round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to look over it all at the minute but I
  have book-marked it and also included your RSS feeds,
  so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the fantastic jo.

 43. Hey! Someone in my Facebook group shared this site with us so
  I came to check it out. I’m definitely enjoying the information. I’m
  book-marking and will be tweeting this to my followers!
  Fantastic blog and excellent design and style.

 44. I all the time emailed this webpage post page to all my contacts,
  since if like to read it then my links will too.

 45. I’m amazed, I have to admit. Seldom do I come across a
  blog that’s both equally educative and engaging, and without
  a doubt, you’ve hit the nail on the head. The issue is something too
  few folks are speaking intelligently about. I am very happy that I found this in my hunt for something concerning this.

 46. I am regular visitor, how are you everybody? This piece of writing posted at this web site is genuinely fastidious.

 47. You really make it seem so easy with your presentation but I find this topic
  to be actually something that I think I would
  never understand. It seems too complicated and
  very broad for me. I am looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

 48. I visit everyday a few web sites and sites to read articles or reviews, but
  this website offers feature based articles.

 49. I’ve been browsing online greater than three hours lately, yet I by no means found any interesting article like yours.
  It’s beautiful value sufficient for me. Personally,
  if all website owners and bloggers made good content material
  as you did, the internet will likely be a lot more useful
  than ever before.

 50. Heya i’m for the first time here. I found this board and I find
  It truly useful & it helped me out much. I hope to give something back
  and help others like you aided me.

 51. I’m really enjoying the design and layout of your site.
  It’s a very easy on the eyes which makes it
  much more enjoyable for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme?
  Excellent work!

 52. Hi there, I do think your web site might be having web browser compatibility problems.

  When I take a look at your site in Safari, it looks fine however when opening in IE,
  it’s got some overlapping issues. I simply wanted
  to provide you with a quick heads up! Aside from that, wonderful website!

 53. Very descriptive post, I loved that bit. Will there be a part
  2?

 54. I’m not sure where you’re getting your information, however great
  topic. I needs to spend a while finding out more or figuring out more.
  Thanks for fantastic info I was in search of
  this information for my mission.

 55. I am in fact thankful to the holder of this website who
  has shared this great piece of writing at at this time.

 56. It’s really a nice and helpful piece of information. I am satisfied that you just shared this useful info with us.
  Please keep us informed like this. Thank you for
  sharing.

 57. I am genuinely delighted to read this webpage posts which consists of plenty of useful facts, thanks
  for providing these data.

 58. I loved as much as you’ll receive carried out right
  here. The sketch is attractive, your authored material stylish.
  nonetheless, you command get bought an shakiness over that you wish be delivering the following.
  unwell unquestionably come further formerly again since exactly
  the same nearly very often inside case you shield this increase.

 59. Paragraph writing is also a fun, if you be familiar with then you can write if not it is difficult to write.

 60. My partner and I stumbled over here coming from a different web address and thought I
  might check things out. I like what I see so i am just following you.
  Look forward to looking over your web page again.

 61. My coder is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses. But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on several websites for about a year and am anxious about switching to another platform. I have heard good things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress content into it? Any help would be greatly appreciated!

 62. Some genuinely marvellous work on behalf of the owner of this internet site, utterly great subject matter.

 63. I like the valuable information you provide in your articles.
  I will bookmark your blog and take a look at once more here frequently.

  I am slightly certain I’ll be told many new stuff
  proper right here! Good luck for the following!

 64. Hi! This is kind of off topic but I need some help from
  an established blog. Is it difficult to set up your own blog?
  I’m not very techincal but I can figure things out pretty
  fast. I’m thinking about setting up my own but I’m not
  sure where to begin. Do you have any ideas or
  suggestions? With thanks

 65. Heya i am for the first time here. I found this board and I in finding It really helpful & it helped me
  out much. I hope to offer something back and help others like you aided
  me.

 66. Superb blog you have here but I was curious if you knew of any discussion boards that cover the same topics talked about in this article?
  I’d really love to be a part of online community where
  I can get suggestions from other knowledgeable individuals that share the same
  interest. If you have any suggestions, please let me know.
  Kudos!

 67. What’s Happening i’m new to this, I stumbled upon this I’ve found It positively helpful and it has aided me out loads. I hope to contribute & help other users like its helped me. Great job.

 68. Hey there, You have done a fantastic job. I’ll definitely digg it and in my opinion recommend to my friends. I am confident they’ll be benefited from this website.

 69. WONDERFUL Post.thanks for share..extra wait .. …

 70. I truly appreciate this post. I have been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You’ve made my day! Thank you again

 71. Excellent read, I just passed this onto a colleague who was doing some research on that. And he actually bought me lunch because I found it for him smile Thus let me rephrase that: Thanks for lunch!

 72. Enjoyed studying this, very good stuff, appreciate it.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *